مقاله انواع دوربین مدار بسته:
امروزه با توجه به سرقت در اماکن مختلف و یا ساختمان های مسکونی افراد نیاز به امکاناتی برای حفاظت از محیط پیرامون خود می باشند.
دوربین های مداربسته یکی از ابزار های مهم در زمینه حفاظت و امنیت می باشندوبا توجه به محیط و کار کرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه مطالب به آن می پردازیم.
برای آشنایی با انواع دوربین های مدار بسته و اجزای آن ادامه این مطلب را از دست ندهید.
آنچه در این مقاله به آن می پردازیم:
انواع دوربین های مدار بسته
دوربین های مدار بسته تحت شبکه
دوربین های دام
اسپید دام
بولت
چشم ماهی
مینیاتوری
باکس
حرارتی
بی سیم
اجزا اصلی سیستم دوربین مدار بسته
انواع لنز
هارد
کابل دوربین مدار بسته
کابل برق دوربین مدار بسته
منبع تغذیه
جمع بندی
انواع دوربین های مدار بسته:
دوربین های مدار بسته آنالوگ اچ دی:دوربین های اچ دی با نام های دوربین توربو Ahd,hdcviدر بازار موجود می باشد.این نام ها بر اساس شرکت سازنده آن ها انتخاب شده است.کیفیت خوب و قیمت مناسب از مهم ترین ویژگی آن ها است.
دوربین های مدار بسته تحت شبکه:
این دوربین ها با نام دوربین های ipشناخته می شوند و به دلیل کیفیت بالای ساختار شبکه در طراحی خانه ها و شهر های اسمارت کارایی دارند.
انتقال اطلاعات در دوربین های تحت شبکه توسط پروتکل شبکه انتقال پیدا می کند.
این دوربین ها از کیفیت و کارایی بالایی برخوردار می باشند اما قیمت بالای آن ها باعث شده تا مشتریان در صورت ضرورت به سراغ آن بروند.
مزایا دوربین های تحت شبکه:
دوربین ها تحت شبکه قابلیت انتقال صدای دو طرفه را دارند.
هوش مصنوئی یکی از مهم ترین ویژگی های دوربین تحت شبکه است.این ویژگی فرایند شناسایی را برای کاربر راحت تر می کند.
این دوربین ها انتقال برق و تصویر راتنها با یک کابل(poe)به انجام میرساند.
معایب دوربین های تحت شبکه:
دوربین های تحت شبکه از قیمت بسیار بالاتری نسبت به سایر دوربین هابرخوردار است.
سیستم دوربین ها اطلاعات را به صورت عمومی جابه جا می کند و این ویژگی دسترسی هکرها برای حمله به سیستم را فراهم می کند.
دوربین های دام :
شکل ظاهری آن شبیه گنبد است و محل نصب آن بر روی سقف می باشد.
جنس بدنه دوربین های دام از پلاستیک می باشد به همین دلیل بهتر است در معرض شرایط آب وهوایی قرار نگیرد و در محیط های داخلی نصب شود.
دوربین های دام گزینه مناسبی برای فضاهای داخلی مانند فروشگاه ها و ادارات می باشند.
دوربین های دام به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شود.نوع تحت شبکه آن دارای کیفیت تصویر بالاترو امکاناتی نظیر شمارش افرادوتشخیص چهره نسبت به آنالوگ می باشند.
دوربین های دام از نظر نوع لنز به دو دسته ثابت و وریفوکال تقسیم می شوند.دوربین دام با لنز ثابت دارای یک فاصله کانونی ثابت است و امکان زوم تصاویردر آن وجود ندارد.لنز وریفوکال دارای دوفاصله کانونی می باشد و امکان زوم در آن وجود دارد.

دوربین های اسپید دام:
به دوربین های گردشی معروف است و دارای توان چرخش 360درجه افقی و 180درجه عمودی می باشد.جنس بدنه آن ها فلزی است. در برخی از مدل ها این کنترل حرکت دوربین، زوم و فوکوس قابل برنامه ریزی است تا بدون حضور یا دخالت اپراتور نیز بتواند کار خود را انجام دهد.

دوربین بولت:
دوربین های بولت ظاهری استوانه ای دارند.جنس بدنه این دوربین ها فلزی است و میتواند شرایط نا مسائد آب و هوایی را تحمل کند به همین دلیل یکی از پرکاربرد ترین دوربین های مداربسته در محیط های بیرونی مانند باغ گلخانه حیاط و…به شمار میرود.
لنز دوربین بولت به سه دسته ثابت وریفوکال و موتورایز تقسیم می شود:لنز ثابت در یک زاویه دید بدون زوم تصاویر ارائه می کند.دوربین های بولت با لنز وریفوکال زاویه دید متغیر دارندومیتوان تصاویری که توسط آن ها ضبط شده را بزرگ نمایی کرد.لنز موتورایز همانند وریفوکال است با این تفاوت که زاویه دید آن ها با یک موتور کوچک و از راه دور امکان پذیر است.

دوربین مداربسته چشم ماهی:
دوربین چشم ماهی از انواع دوربین های تحت شبکه است.
کاربردآن ها اغلب در محیط هایی با وسعت زیاد و سوله های بزرگ می باشد.این دوربین ها قابلیت دریافت تصاویر در زاویه وسیع و360درجه را دارد.
دوربین چشم ماهی خاصیت دید در شب را ندارد بنابر این قبل از تهیه از میزان نور محیط مطمئن شوید.لنز دوربین چشم ماهی ثابت است و با توجه به این موضوع ارتفاع نصب آن بسیار حائز اهمیت است.
مزایا دوربین مدار بسته چشم ماهی:
ارائه تصاویر360درجه
کاهش تعداد دوربین ها
قابلیت نصب در محیط های داخلی و خارجی

دوربین مدار بسته مینیاتوری(پین هول):
دوربین های مینیاتوری اغلب در مکان هایی استفاده می شود که نیازی به مشاهده تصویر به صورت محسوس نباشد.
این نوع دوربین قابلیت دید در شب ندارد بنابر این برای مکان هایی با نور کم مناسب نمی باشد.لنز دوربین های مینیاتوری ثابت است و رایج ترین فاصله کانونی آن 2.8و3.6میلی متراست.
دوربین های مینیاتوری به دو صورت آنالوگ و تحت شبکه در بازار موجود می باشد.در مدل تحت شبکه آن شما نیازی به دستگاه ضبط ندارید و می توانید تصاویر را به صورت زنده دریافت کنید.
انواع دوربینهای مداربسته مینیاتوری:
سوزنی:این دوربین ها دارای لنز بسیار کوچکی هستند و شما میتوانید با ایجاد یک حفره کوچک در مکیتن مورد نظر خود تصاویر دلخواه خود را دریافت کنید.
بند انگشتی:این دوربین 2مگاپیکسلی بوده و ابعاد آن به اندازه ای کوچک است که میتوان ان را در هر پوششی جاسازی کرد.

آینه ای:دوربین آینه ای طراحی جالبی دارد به این صورت که دوربین پشت آینه پنهان شده و به همین دلیل افراد آینه را می بینند و متوجه دوربین نمی شوند.

هالوژنی:دوربین مدار بسته مخفی در لامپ هالوژنی وجود دارد و کیفیت تصاویر آن قابل قبول است.

دوربین مدار بسته باکس یا صنعتی:
اصطلاح باکس به معنی جعبه است و از آن جایی که این دوربین ها ظاهری جعبه مانند دارند با این نام شناسایی میشوند.یکی از ویژگی های این دوربین ها لنز آن ها می باشد که به صورت جداگانه بر روی آن نصب می شود.
جنس بدنه این دوربین ها ازپلاستیک است و به همین دلیل برای فضای باز زیاد مناسب نمی باشد.این دوربین ها فاقد دید در شب هستند اما با این وجود تصاویر خوبی را در نور کم ضبط میکنند و گزینه مناسبی برای این چنین محیط هایی می باشند.
مزایا دوربین های مدار بسته باکس:میتوان استفاده از لنز های متفاوت را یک مزیت برای این دوربین ها در نظر گرفت همچنین با توجه به این موضوع توانایی انتخاب بیشتری برای خرید لنز خواهید داشت.
معایب دوربین های مداربسته باکس:همانطور که گفته شد دوربین های باکس قابلیت دید در شب ندارد و برای استفاده ازفضاهای باز گزینه مناسبی نیستند.

دوربین های حرارتی:
در این نوع دوربین تصاویر به صورت شکل حرارتی محیط به جای نور مورد استفاده قرار میگیردکه به آن دوربین مداربسته گرمایی نیز گفته می شود.
دوربین های حرارتی دارای لنزی می باشد که به جای اینکه روی نور حساس باشد روی گرما حساس است و با این روش پرتو های گرمایی را از اجسام موجود در محیط می گیرد و آن را نمایش می دهد.
کاربرد دوربین های حرارتی:کاربرد اصلی دوربین های حرارتی برای فضاهایی با حساسیت امنیتی بالا می باشد مثلا میتوان از این دوربین ها در پالایشگاه ها صنایع موضوعات پزشکی و…استفاده کرد.
ساختار این دوربین ها همانند دوربین های عمولی است و میتوان آن را به صورت مجزا و یاهمراه با یک دوربین معمولی استفاده کرد.
مزایا دوربین های حرارتی:
این دوربین ها قابلیت شناسایی موجودات زنده را تا برد بالا دارد
کیفیت تصاویر ضبط شده تحت تاثیر سایه یا نور تغییری نمی کند.
این دوربین ها در مستند سازی بسیار موثر هستند و به طورکلی میتوان گفت که دوربین های حرارتی نقش مهم و پررنگی را در کنترل ترافیک جاده های شهری دارد.
معایب دوربین های حرارتی:
این نوع دوربین ها امکان شناسایی چهره افراد وجود نداردودارای رزولوشن بسیار پایینی می باشد.

دوربین های مداربسته بی سیم:
دوربین های بی سیم سیگنال تصویری و صوتی را از طریق باند رادیویی به گیرنده منتقل می کند.

این نوع دوربین ها به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم میشوند که خود دارای انواع مختلفی از جمله حافظه دار بی سیم چرخشی و…هستند.
مزایا:دوربین های بی سیم به دلیل نداشتن سیم کمتر در معرض خطر قرار میگیرند و دارای امنیت بالا تری نسبت به دوربین های سیمی می باشند.
دوربین بی سیم آنالوگ:دامنه برد این دوربین ها 300فوت است.درها دیوارها و مبلمان برد این دوربین ها را ضعیف میکند به همین دلیل معمولا از این دوربین ها در فضای باز استفاده می شود.
مزایا:سیگنال های این دوربین را می توان توسط هر گیرنده ای دریافت کرد.
معایب:دستگاه هایی مانند ماکروویو تلفن های بی سیم و…در سیگنال های این دوربین تداخل ایجاد می کندهمچنین نشانگر قدرت سیگنال وجود ندارد.

دوربین های بی سیم دیجیتال:انتقال سیگنال در این نوع دوربین ها به عنوان بسته های دیجیتال از طریق فرکانس های رادیویی با پهنای باند بالا امکان پذیر می باشند.دوربین های دیجیتال دامنه گسترده ای دارند(150متردرمحیط بسته و تا کیلومتر ها برای فرستنده ها در فضای باز)فیلم و صوت با رزولوشن بالا ضبط میشود همچنین میتوانید چندین گیره را به یک دستگاه ضبط امنیتی وصل کنید.

نمونه ای از کاربرد های دوربین های بی سیم:
سیستم های امنیت خانگی:دوربین های بی سیم برای آپارتمان ها بسیار ایده آل و مقرون به صرفه است.
انبار:این دوربین ها برای نظارت بر انبار و یا ساختمانی دیگر از ساختمان اصلی کاربرد دارد.
اجزا اصلی سیستم دوربین مدار بسته:
دستگاه ضبط کنندهnvrیاdvr:این دستگاه مرکز سیستم مدار بسته است.
وظیفه آن دریافت ضبط و پخش تصاویر ضبط شده می باشد.برای اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را از دست ندهید.
دوربین مدار بسته:وظیفه این قسمت تصویر برداری و تولید تصاویر دیجیتال می باشد که بااستفاده از کابل به دستگاه ضبط متصل میشود.
هارد:هارد درون دستگاه ضبط کننده نصب می شود و وظیفه آن نگه داری از تصاویر ضبط شده است.
منبع تغذیه:امکان تغذیهبرق دوربین را فراهم می کند.
سوئیچ شبکه:برای پیاده سازی مجموعه ای از دوربین ها استفاده می شود.
کابل برق:وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را بر عهده دارد.
دستگاه dvrچیست؟
دستگاه دی وی ار به نوعی سرور سیستم مدار بسته آنالوگ می باشد که تصاویر آنالوگ ارسال شده توسط دوربین مداربسته را تبدیل به دیجیتال و در هارد ذخیره می کند.با پیرفت تکنولوژی دوربین های آنالوگ اچ دی روی کار آمدند و درراستای همین دستگاه dvrhpهم وارد بازار شد.این دستگاه قابلیت پشتیبانی از دوربین های اچ دی با رزولوشن بالا حتی تا8مگاپیکسل را دارد.دی وی ار این امکان را برای شما فراهم می کند که تصاویر را به نحوه دلخواه خود تنظیم کنید(نور رنگ و…)همچنین شما میتوانیداز طریق پورتRs485موجود روی دستگاه دوربین های گردان راکنترل کنید.
طبقه بندی دستگاه دی وی ار بر اساس کانال های تصویردی وی ار و کیفیت ضبط دی وی ار است.
مثال:
Dvr04chکانال:قابلیت نصب تا 4 دوربین را دارد.
dvr16chکانال:قابلیت نصب تا16 دوربین را دارد.

دستگاه nvrچیست؟
دستگاه ان وی ار به زبان ساده معادل سرورمدار بسته شبکه است.
این دستگاه تمام قابلیت های دی وی ار را دارا می باشدو در کنار آن در صورت poe
بودن میتوان از این دستگاه به عنوان منبع تغذیه نیز استفاده نمود.قابلیت Poeدر دوربین های مدار بسته باعث می شود جریان برق همزمان با اطلاعات تصویر توسط کابل شبکه به تجهیزات برسداین امکان باعث می شود دیگر نیازیبه کابل کشی جداگانه نداشته باشیم.
دستگاه ان وی ار را معمولا با توجه به تعداد کانال و پهنای باند ورودی طبقه بندی می کنند(مثال):
دستگاه Nvr4:قابلیت نصب تا 4 دوربین مداربسته
Nvr32:قابلیت نصب تا 32 دوربین مدار بسته
مقدار پهنای باند ورودی دستگاه مشخص می کند که دستگاه توانایی پردازش چه حجمی از اطلاعات را دارد.

انواع لنز دوربین مدار بسته:
لنز ثابت (fix):زاویه دید دوربین ها با این لنز قابل تغییر نیست زیرا لنز ثابت است و حرکتی نمی کند.

متغیر(varifocal):این لنز ها علاوه بر امکان تغییر زاویه دیدامکان تنظیم فوکوس را هم دارند.البته تغییر زاویه دید به صورت دستی امکان پذیر است.

لنز متغیر موتورایز (varifical mororized):ساختار این نوع لنز بسیار شبیه لنز متغیر است با این تفاوت که تغییر فاصله کانونی از طریق موتور انجام می گیرد و امکان فوکوس خودکار دارد.

هارد دوربین مدار بسته چیست؟
دوربین های مدار بسته معمولا به صورت24ساعته روشن هستند بنابر این شما نیازمند چند هارد با ذخیره سازی بالا می باشید.
هارد در سیستم های مدار بسته در بخش مرکزی نصب می شود و جزو مهم ترین تجهیزات است.
ویژگی های مهم هارد دوربین های مداربسته:
سرعت چرخش:سرعت چرخش در هارد با واحد دور بر دقیقه اندازه گیری می شود و هرچه تعداد دور بالا تر باشد سرعت انتقال اطلاعات بالاتر خواهد بود.
ظرفیت:ظرفیت اشغال شده درهارد به عواملی مانند رزولوشن تصویر فشرده سازی دستگاه ضبط کننده تصویر وتعداد روز های مورد نیاز برای ضبط تصاویر بستگی دارد.
طول عمر:طول عمر بستگی به ویژگی های سخت افزاری آن مانند جنس صفحه و…دارد.
سرعت جست و جو:اطلاعات در بخش های مختلفی ذخیره می شود و به جست و جو این اطلاعات ذخیره شده سرعت جست و جو می گویند.
انواع هارد دوربین مدار بسته :
هارد دیسک ها باگذشت زمان و استفاده مکرر ضعیف می شوند بنابراین انتخاب هارد دیسک مناسب امری ضروری می باشد.هارد به طور کلی به دو دسته اصلی و شرکتی تقسیم می شوند.
هارداصلی:هارد اصلی هاردی است که شرکت تولیدکننده آن را به بازار جهانی عرضه می کنند.
هارد اصلی بر اساس کارکرد در رنگ های متفاوتی در بازار موجود می باشد:
هارد سفید:لیبل سفید معمولا کیفیت مطلوبی دارند و برای کامپیوتر های خانگی مناسب می باشند.

بنفش:هارد های لیبل بنفش به طور ویژه برای استفاده در دستگاه های ضبط دوربین مداربسته تولید شده است.

لیبل مشکی-قرمز:از این هارد دیسک ها میتوان در انواع کامپیوتر های خانگی در سرور های پیشرفته مداربسته استفاده کرد.

هارد لیبل مشکی-سفید:کارکرد این هارد مشابه نوع بنفش آن است.

هارد شرکتی:برخی شرکت ها هارد های تعمیری یا مرجوعی را به قیمت پایین تر خریداری کرده و با قیمت پایین تر ارائه می کنند امااین هارد ها طول عمر مفیدی ندارند.بهتر است برای دوربین های خود از هارد اصلی استفاده کنید.
انواع کابل شبکه:
کابل هایی شبکه به توجه به میزان نویز پذیری در انواع مختلفی نظیر Utp,utpf,sfutpf,sftpو…می پردازیم:
کابل sftp:اطلاعات در دوربین های تحت شبکه توسط این کابل انتقال پیدا می کند.
این کابل بسیار اهمیت دارد زیرا بی کیفیتی باعث می شود تصاویر دارای نویز بوده و جزئیات قابل مشاهده نباشد.
کابل sftpدارای یک روکش فلزی اضافی برای کاهش پارازیت است.

فیبر نوری:از کابل فیبر نوری میتوان برای انتقال اطلاعات در دوربین های تحت شبکه استفاده نمود .این نوع کابل نسبت به سایر کابل ها مقرون به صرف تر می باشد.

انواع کابل دوربین های مداربسته آنالوگ:
کابلRg6:کابل های ار جی 6ئارای رسانای بزرگی هستند به همین دلیل کیفیت سیگنال بهتری را ارائه می کنند.

کابلRg59:از این نوع کابل معمولا در اتصالات و مصارف خانگی استفاده می شود و دارای رسانای کم تری نسبت به کابل ار جی 6 می باشد.

کابل کواکسیال ار جی 59برای دوربین های مداربسته مناسب تر است زیرا کابل نازک تر می باشد و کار با آن راحت تر است.

انواع کابل برق دوربین مدار بسته:
کابل برق وظیفه تامین برق دوربین ها را دارد.کابل های برق به طور کلی به دو دسته معمولی و ترکیبی تقسیم می شوند:
معمولی:وظیفه برق رسانی به دستگاه را بر عهده دارد.

ترکیبی:این کابل می تواند جایگزین خوبی برای کابل برق معمولی باشد.
ساختار این کابل از دوکابل کواکسیال(برای انتقال اطلاعات)و یک کابل برای انتقال برق تشکیل می شود.
تنها اشکال موجود در این کابل نارسایی آن در متراژهای بالا است.

آداپتور(منبع تغذیه):
وظیفه منبع تغذیه تبدیل برق شهری به ولتاژ مورد نیاز دوربین (12ولت)می باشد.شاید این وظیفه در ظاهر آسان به نظر برسد اما اگر منبع تغذیه خوبی نداشته باشیم نمی توانیم انتظار کارایی مناسبی از دوربین داشته باشیم.
به طور کلی آداپتور ها به دو دسته مرکزی و مستقل تقسیم می شوند:
آداپتوردوربین مرکزی:می توان برای همه دوربین ها یک آداپتور خریداری نمود که در سیستم دوربین نصب می شود.این آداپتور برق را دریافت و به وسیله کابل بین دوربین ها بسته به نوع و نیاز دوربین پخش می کند.
مزایا:به دلیل خرید یک آداپتور هزینه کمتری پرداخت می شود و همچنین در سیم کشی دوربین صرفه جویی می شود.
معایب:اگر آداپتور خراب شود تمامی دوربین ها از کار میافتد.

دوربین مستقل:برای هرکدام دوربین ها بسته به نیاز هر دوربین یک منبع تغذیه مجزا در نظر گرفته می شود.
مزایا:اگر مشکلی برای منبع تغذیه پیش بیاید تنها همان دوربین از کار میافتد.
معایب:کنترل تغذیه از یک محل سخت می شود و هزینه آن نسبت به نوع قبلی متفاوت می باشد.

تغذیه از طریق کابل شبکه اترنت:
با استفاده از poeتغذیه دوربین ها از طریق کابل شبکه انجام می شود و نیازی به کابل کشی اضافه نمی باشد.
poe ها بر اساس نوع کاربردبه دودستهIEEE802.3afیاIEEE802.3atتقسیم می شوند.
دوربین ها بسته به میزان تغذیه لازم می توانند از این استاندارد ها استفاده کنند.سوئیچ های واسط midspanمنابع انرژی هستند که می توانند به سوئیچ های غیر Poeمتصل شوند. این تکنولوژی راه حلی برای عدم از بین رفتن داده های شبکه است.همچنین خریدmidspanنسبت به poeمقرون به صرفه تر است.
منبع تغذیهUPS:
منبع تغذیه UPSدارای خروجی dc یا acاست و توانایی ذخیره انرژی الکتریکی وتامین برق مورد نیاز هنگاه قطعی برق را فراهم می کند(باتری یو پی اس باید به صورت جداگانه خریداری شود.) این منبع تغذیه علاوه بر تامین ابرق بی وقفه مانع از نویز پذیری و اختلالات شبکه می شود.
جمع بندی:
در این مقاله با انواع دوربین های مدار بسته کاربرد و اجزای آن ها آشنا شدید .همچنین توجه داشته باشید که هنگام خرید دوربین های مداربسته به محیط نور و توانایی کارکرد آن توجه کنید.
شما میتوانید برای مشاوره و پشتیبانی رایگان با شماره 02191691014تماس حاصل فرمایید یا از طریق سایت aranakala.comخریدی مطمئن داشته باشید.
خریدی آسان با آرانا کالا:)